Kesäkuussa musisoitiin lasten ja nuorten huilu- ja viululeireillä

 Särestön Kamarikonserttien huiluleirille Rovaniemellä ja Levillä osallistui useita huilisteja Rovaniemeltä, Kemijärveltä, Kemi-Tornio-alueelta ja Taivalkoskelta. Kaksi edistynyttä nuorta soittajaa pääsi ammattilaisten kanssa soittamaan, kun leiri huipentui Levin Marian kappelin konserttiin lauantaina 15.6. Konsertissa esiintyivät huiluleirin opettaja, Sibelius-Akatemialla opettava Hanna Kinnunen, Lapin musiikki- ja tanssiopiston huilunsoiton opettaja Laura Raudaskoski sekä huilunsoiton opiskelijat Aino Lankila ja Lyydia Liikanen. Hannan positiivinen ja intensiivinen opetusote toi runsaasti inspiraatiota huilistien kesään.
Samaan aikaan järjestettiin pienimuotoinen viululeiri Helsingissä yhteistyössä Unkarin kulttuurikeskuksen kanssa. Opettajana toimi viulutaiteilija Hagai Shaham. Kurssikonsertissa lauantaina 15.6. Shaham ja kurssilaiset esittivät Béla Bartókin ja Robert Fuchsin duoja sekä soolokappaleita. Pianistina konsertissa toimi Natalia Lehtinen.
Ensi kesälle suunnitellaan molempien leirien järjestämistä Kittilässä.

Huilun säveliä Levillä la 15.6.

Lauantaina 15.6.2024 klo 17 Marian kappelissa Levillä soivat huilun monet värit. Kesäsäveliä-konsertissa esiintyvät huilistit Hanna Kinnunen, Aino Lankila, Lyydia Liikanen ja Laura Raudaskoski. Konsertissa kuullaan huilumusiikkia eri aikakausilta yksin ja yhdessä. Konsertti on osa Särestön kamarikonsertit -yhdistys ry:n järjestämää huiluleiriä.

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Aiemmin samana päivänä klo 13.00 – 15.00 kappelilla on mestarikurssitunteja, tervetuloa seuraamaan opetusta!

Tervetuloa huiluleirille Leville 11.-16.6.2024!

Tule musisoimaan Särestön Kamarikonserttien huiluleirille Leville, Kittilään. Leiri järjestetään kesäkuussa 11.-16.6.2024.

Opettajina leirillä toimivat Hanna Kinnunen (Sibelius-Akatemia, Käpylän musiikkiopisto, Metropolia) ja Laura Raudaskoski (Lapin musiikki- ja tanssiopisto). Isosena leiriläisistä huolehtii Sonja Jussila, joka on myös huilunsoitonopettaja.

Leiri on suunnattu nuorille huilisteille ja ensisijaisesti mukaan pääsevät musiikkiopistolaiset. Myös muut, esim. konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevat huilistit ovat lämpimästi tervetulleita. Ikä- ja tasorajoja ei ole.

Leiri sisältää soittotunnit (5x45min), muun päiväohjelman yhtyeineen ja säestyksineen sekä konsertit. Leirihintaan sisältyy lisäksi majoitus mökissä (2-3hh) 12 ensimmäiselle leirille ilmoittautuneelle. Myös omatoiminen majoittuminen on mahdollista.

Leirihinta on 450€. Sitova ilmoittautuminen keskiviikkoon 15.5.2024 mennessä TÄÄLLÄ. Paikka varmistuu leirimaksun maksamalla ilmoittautumisen jälkeen.  Maksu palautetaan mikäli leiri jouduttaisiin perumaan, muut palautukset lääkärintodistusta vastaan. Maksuohjeet sekä leiri-info lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja leiristä antaa Laura Raudaskoski: laura.raudaskoski [at] gmail.com

Tervetuloa kuuntelemaan kaamoksen sävyjä Leville pe 5.1.2024 klo 19

Tule loppiaisen alla rauhoittumaan tunnelmallisen musiikin pariin! Värejä kaamoksessa -konsertissa perjantaina 5.1.2024 klo 19 Levin Marian kappelissa Särestön Kamarikonserttien taiteilijat värittävät kaamoksen sinisävyistä palettia talvisin tarinoin ja sinisin hetkin. Konsertissa esiintyvät Dong-Hoon Han (baritoni), Maarit Rajamäki (viulu), Laura Raudaskoski (huilu) ja Maria Kluen (piano).

Ohjelmassa on mm. osia Schubertin Winterreisesta, muutamia joululauluja jäähyväisiksi kuusijuhlalle, John Williamsin koskettava Schindlerin lista sekä syvälle siniseen johdattava Ian Clarken Deep Blue.

Liput: 25 € / 20 € lapset ja opiskelijat

Lippuja voi ostaa ennakkoon Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Ovelta tuntia ennen konserttia.

Lämpimästi tervetuloa!

Sami Junnonen ja Petri Kumela esiintyvät Ylläksellä su 10.9. – konsertissa kuullaan myös kantaesitys!

Särestön Kamarikonserttien ruskakonsertti soi sunnuntaina 10.9.2023 klo 19 Pyhän Laurin kappelissa Ylläksellä. Kansainvälisen tason huippuduo, huilisti Sami Junnonen ja kitaristi Petri Kumela maalaavat puhuttelevia sointivärejä Syystarinoita-konsertissa, jossa kuullaan kamarimusiikkia kolmelta säveltäjältä. Franz Schubertin koskettava Arpeggione-sonaatti soi intiimisti, ja Ned Roremin teoksessa Romeo ja Julia aistitaan hetkiä William Shakespearen riipaisevasta klassikosta. Konsertin kantaesityksenä kuullaan englantilaisen Simon Spearen teos Finding is Losing Something Else.

Liput 25 € / 20 € opiskelijat ja lapset, ovelta tuntia ennen konserttia.

Lämpimästi tervetuloa!

Ranskalainen Allegri-lauluryhmä esiintyy Ylläksellä, Levillä ja Muoniossa

Helmikuussa kuullaan ihanaa a cappella -laulua, kun vierailemaan saapuu ranskalainen lauluryhmä Allegri. Vuonna 2011 perustettu Allegri kokoaa yhteen ammattimaisia ​​solisteja pääasiassa Reimsin alueelta. Sen tavoitteena on esittää laulumusiikkia epätyypillisissä paikoissa ja usein myös ulkomailla. Heidän ohjelmistonsa vaihtelee barokista nykyaikaan, ja esiintyvät laulajat valikoituvat aikakausien mukaan. Allegriin voi tutustua tarkemmin TÄÄLLÄ.

Allegri esiintyy Lapissa kolmessa konsertissa teemalla kaikkien maiden Ave Maria:

Ke 15.2.2023 klo 19 Pyhän Laurin kappeli, Ylläs
To 16.2.2023 klo 19 Marian kappeli, Levi
Su 19.2.2023 klo 17 Muonion seurakuntakoti

Allegrin taiteellinen johtaja Jean-Marie Puissant on koonnut konsertteihin hämmästyttävän ja liikuttavan ohjelman, jossa kuullaan Ave Maria -teoksia ja gospel-musiikkia esimerkiksi Kiinasta, Japanista, Filippiineiltä ja Englannista. Konsertin säveltäjäniminä on mm. E. Grieg, B. Britten ja S. Rahmaninov. Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Liput: 20 € / 15 € lapset ja opiskelijat

Lippuja Levin konserttiin voi ostaa ennakkoon Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Kaikkiin konsertteihin lipunmyynti aukeaa ovella tuntia ennen konserttia.

Lämpimästi tervetuloa!

Jumppanen, Mullova ja Barley tähdittävät tammikuun konsertteja

Vuosi 2023 starttaa vauhdikkaasti hienoilla konserteilla:

MUISTOJA SÄRESTÖSTÄ
Su 8.1.2023 klo 15
Korundi-sali, Rovaniemi
Paavali Jumppanen, piano

Osana Särestön kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonserttisarjaa Paavali Jumppanen soittaa teoksia, jotka hän on valinnut Särestöniemen muistojensa inspiroimana. Béla Bartók sävelsi kansanmusiikin innoittamaa rytmikästä ja virtuoosista musiikkia. Outi Tarkiaisen teoksen Without a trace innoittajana on ollut Nils-Aslak Valkeapään runo, jonka lausunta on sijoitettu pianotekstin lomaan. Kaikkien aikojen suurimman pianistin, Franz Lisztin sonaatti h-molli on yksi romantiikan musiikin painavimpia puheenvuoroja sekä pianistien ohittamaton Olympos-vuori. Jumppanen soitti sonaatin ensimmäisellä Särestön vierailullaan vuonna 1995. Debyyttiä seuraavina vuosina hän konsertoi useasti Särestöniemessä. Häntä inspiroivat Särestöniemessä kohdanneet taianomainen Lapin rauha sekä Reidar Särestöniemen värikylläisyyttä ja monenlaisia merkityksiä uhkuneet suuret maalaukset. Hieman Särestöniemen teoksiinsa värittämän maailman lailla konsertin teokset todistavat säveltäjiensä taianomaisista sointivisioista ja rohkeudesta luoda omalla tavallaan soivaa taidetta.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Lapin musiikki- ja tanssiopiston kanssa.

Liput alk. 11 € / 22,50 € / 28 €

Lippuja voi ostaa kaikista Ticketmasterin myyntipisteistä, verkkokaupasta sekä Korundin lipunmyynnistä. Liput ovat ostettavissa kaikista näistä kanavista konsertin alkuun saakka.

 

TÄHTIKONSERTTI
Su 29.1.2023 klo 19 Marian kappeli, Levi
Ma 30.1.2023 klo 19 Kuusamotalo, Kuusamo
Viktoria Mullova, viulu
Matthew Barley, sello

Kansainvälinen huippuviulisti Viktoria Mullova saapuu tammikuussa Särestön Kamarikonserttien vieraaksi puolisonsa, sellisti Matthew Barleyn kanssa, jota on kuvailtu ”maailman seikkailunhaluisimmaksi sellistiksi”. Mullova on vuosien varrella esiintynyt säännöllisesti Särestön Kamarikonserttien konserteissa, nyt kymmenettä kertaa. Tähtikonsertti tarjoilee mestariteoksia sooloviululle ja soolosellolle, lisäksi taiteilijat esiintyvät yhdessä viulu-sello -duona. Konsertin säveltäjäniminä on mm. J.S. Bach, B. Bartók ja K. Penderecki.

Liput Leville: 35 € / 25 € alle 15-vuotiaat lapset

Liput ennakkoon Marian kappeliin Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput Kuusamoon alk: 22,50 € / 28 €

Lippuja Kuusamon konserttiin voi ostaa kaikista Ticketmasterin myyntipisteistä ja verkkokaupasta. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Kuusamon musiikkiopiston ja kulttuuritoimen kanssa.

Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!

Syyskuussa soi Oloksella ja Kittilässä

Keskellä kauneinta ruska-aikaa saamme nauttia sarjasta upeita konsertteja!

 

 

 

 

 

Tunturi soi -konsertit ke 14.9.2022 klo 19 Olos Polar Centerissä, Muoniossa, ja to 15.9.2022 klo 18 Galleria Raekalliossa, Pöntsössä. Konsertteja tähdittävät Ralf Gothóni (piano), Hagai Shaham (viulu), Suzan Saber (alttoviulu) ja Lauri Angervo (sello). Konserteissa kuullaan mm. W.A. Mozartin, A. Dvořákin ja A. Hovhanessin musiikkia.

Liput 35 € / 25 € alle 15-vuotiaat lapset

Liput ennakkoon Oloksen konserttiin Lapland Hotels Oloksen vastaanotosta arkipäivisin klo 10 – 15. Liput voi myös varata sähköpostilla osoitteesta olos@laplandhotels.com. Varatut liput on lunastettava Lapland Hotels Oloksen vastaanotosta viimeistään tuntia ennen konsertin alkua. Lisäksi ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput ennakkoon Pöntsön konserttiin Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Lisäksi ovelta tuntia ennen konserttia.

 

 

 

 

 

Rakastettu oopperalaulaja, baritoni Jorma Hynninen ja pianotaiteilija Risto Lauriala esiintyvät Särestön Kamarikonserttien juhlakonsertissa Kittilän kirkossa sunnuntaina 18.9.2022 klo 15. Ohjelmassa on luvassa mm. A. Dvořákin Raamatullisia lauluja, J.S. Bachin Toccata ja fuuga F-duurissa sekä O. Merikannon Haudoilta-laulusarja. Konsertin huipentaa kuusi laulua Schubertin rakastetusta Winterreisesta.

Liput 35 € / 25 € alle 15-vuotiaat lapset

Liput ennakkoon Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Ovelta tuntia ennen konserttia.

Viulisti Maarit Rajamäki

Galleria Raekalliossa Pöntsössä vietetään Muisteloita & Matineaa samana päivänä, su 18.9.2022 klo 17. Tilaisuus alkaa ruokailulla, jonka jälkeen kuullaan musiikkiesityksiä sekä muistellaan Särestön Kamarikonserttien tapahtumarikkaita vuosia. Mukana ovat Jorma Hynninen, Risto Lauriala, Maarit Rajamäki, Laura Raudaskoski sekä Särestön Ystävät, mm. Pekka Raudaskoski.

Liput 85 €, sisältää ruokailun.

Lippuja tilaisuuteen on saatavilla hyvin rajoitetusti. Varaukset torstaihin 15.9. mennessä Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Galleria Raekalliosta (puh. 050 320 3604).

Konsertit ovat osa Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlatapahtumaa. Lämpimästi tervetuloa!

Valoa hangella -konsertti su 24.4. Ylläksellä (Juhlakonsertti siirtyy syyskuuhun 2022)

Sunnuntaina 24.4.2022 klo 15.00 Ylläksen Pyhän Laurin kappelissa soi Jean Sibeliuksen ja Ludwig van Beethovenin musiikki. Valoa hangella -konsertissa esiintyvät viulisti Réka Szilvay ja pianisti Heini Kärkkäinen. Valovoimainen duo esittää Sibeliuksen neljä humoreskia ja Beethovenin a-molli-sonaatin viululle ja pianolle. Konsertin päätteeksi kuullaan Sibeliuksen rakastettuja pikkukappaleita, mm. Souvenir ja Masurkka.

Liput 35 € aikuiset ja 25 € alle 15-vuotiaat lapset, ovelta tuntia ennen konserttia. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan musiikista!

JUHLAKONSERTTI SIIRTYY SYYSKUUHUN!

Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonsertti, joka oli suunniteltu pidettävän pääsiäissunnuntaina 17.4. klo 18 Kittilän kirkossa, siirtyy koronasta johtuvien syiden vuoksi. Konsertti järjestetään syyskuussa, sunnuntaina 18.9.2022 klo 15. Konserttia tähdittävät baritoni Jorma Hynninen ja pianotaitelija Risto Lauriala.

Konsertit ovat osa Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlatapahtumaa.

Joulukuusta lähtien 30-vuotista taivalta juhlistetaan sarjalla upeita konsertteja!

Viulisti Maarit RajamäkiSärestön Kamarikonsertit sai alkunsa, kun itsekin vuosia maailmalla kiertänyt diplomiviulisti Maarit Rajamäki pohti, kuinka ainutlaatuinen luonto ja hiljaisuus voisivat houkutella huipputaiteilijoita esiintymään Lappiin. Mieleen palasi pikkutyttönä tehty vierailu taiteilija Reidar Särestöniemen taiteilijakodissa Kittilän Särestössä, sekä sen uniikki miljöö. Tuumasta siirryttiin toimeen ja ensimmäisessä konsertissa joulukuussa 1989 esiintyi Sibelius-viulukilpailun voittaja, israelilainen viulutaiteilija Yuval Yaron. Vuosien varrella Särestön Kamarikonserteissa on kuultu lukuisia suomalaisia ja ulkomaalaisia tähtiä, mm. Vladimir Ashkenazy, Yuri Bashmet, Karita Mattila, Olli Mustonen ja Lasse Pöysti. Ensimmäiset vuodet konsertit pidettiin Särestössä Reidarin veljen Antun isännöimänä, ja sittemmin konsertteja alettiin järjestää laajemmin Lapin alueella.

Korona on vaikuttanut tapahtumien järjestämiseen viimeisen vajaan parin vuoden ajan, mutta joulukuun 2021 ja vuoden 2022 aikana 30-vuotista taivalta juhlistetaan sarjalla sykähdyttäviä konsertteja. Konserteissa esiintyy niin Särestön Kamarikonserttien ”konkarikävijöitä” kuin myös paikallisia taiteilijoita ja uutta sukupolvea.

Konserttisarja käynnistyy jouluisissa tunnelmissa, kun Joulun taikaa – Kauneimmat joululaulut soivat torstaina 16.12.2021 klo 19 Marian kappelissa Levillä. Sopraano Mari Palo ja pianisti Maria Kluen esittävät kauneinta joulunajan musiikkia Suomesta ja maailmalta.

Liput: 35 € aikuiset, 25 € alle 15-vuotiaat lapset.

 

Joulun välipäivänä, maanantaina 27.12.2021 klo 19 Levin Marian kappelissa kuullaan Talvinen tarina. Konsertissa Trio Polare eli Laura Raudaskoski, huilu, Olli-Pekka Kajasviita, sello, ja Maria Kluen, piano, esittävät mm. Astor Piazzollan Buenos Airesin neljä vuodenaikaa.

Konsertissa on käytössä koronapassi. Konsertissa tulee myös käyttää kasvomaskia.

Liput: 25 € aikuiset, 15 € alle 15-vuotiaat lapset.

 

KONSERTTI SIIRTYY! Koronatilanteesta johtuen to 30.12. Kittilän kirkkoon suunniteltu Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonsertti siirtyy pääsiäiseen. Konsertti järjestetään sunnuntaina 17.4.2022 klo 18 Kittilän kirkossa. Konsertissa esiintyvät baritoni Jorma Hynninen ja Risto Lauriala, urut & piano.

 

KONSERTTI SIIRTYY! Koronatilanteen vuoksi pianisti Paavali Jumppasen konsertti su 9.1.2022 klo 15 Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä siirtyy. Muistoja Särestöstä -konsertti järjestetään su 8.1.2023 ja se toteutetaan yhteistyössä Lapin musiikkiopiston kanssa.

 

KONSERTIT SIIRTYVÄT ! Myös tammikuulle suunnitellut viulisti Viktoria Mullovan ja sellisti Matthew Barleyn tähtikonsertit la 15.1.2022 Kuusamotalossa ja su 16.1.2022 Kittilän kirkossa siirtyvät koronatilanteen vuoksi. Konsertit järjestetään tammikuussa 2023.

Su 12.12. Ylläkselle suunniteltu Valoa kaamokseen -konsertti siirtyy. Konsertti järjestetään Pyhän Laurin kappelissa sunnuntaina 24.4.2022 klo 15, ja sitä tähdittävät Réka Szilvay, viulu, ja Heini Kärkkäinen, piano. Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen ja Edvard Griegin musiikkia.

La 18.12. Muonion yläkoululle ja su 19.12. Galleria Raekallioon suunnitellut Tunturi soi -konsertit siirtyvät syyskuulle koronatilanteesta johtuen. Ralf Gothóni, Hagai Shaham, Suzan Saber ja Lauri Angervo esiintyvät keskiviikkona 14.9.2022 klo 19 Olos Polar Centerissä, ja torstaina 15.9.2022 klo 18 Galleria Raekalliossa, Pöntsössä.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme ja nauttimaan lumoavasta musiikista!