Jumppanen, Mullova ja Barley tähdittävät tammikuun konsertteja

Vuosi 2023 starttaa vauhdikkaasti hienoilla konserteilla:

MUISTOJA SÄRESTÖSTÄ
Su 8.1.2023 klo 15
Korundi-sali, Rovaniemi
Paavali Jumppanen, piano

Osana Särestön kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonserttisarjaa Paavali Jumppanen soittaa teoksia, jotka hän on valinnut Särestöniemen muistojensa inspiroimana. Béla Bartók sävelsi kansanmusiikin innoittamaa rytmikästä ja virtuoosista musiikkia. Outi Tarkiaisen teoksen Without a trace innoittajana on ollut Nils-Aslak Valkeapään runo, jonka lausunta on sijoitettu pianotekstin lomaan. Kaikkien aikojen suurimman pianistin, Franz Lisztin sonaatti h-molli on yksi romantiikan musiikin painavimpia puheenvuoroja sekä pianistien ohittamaton Olympos-vuori. Jumppanen soitti sonaatin ensimmäisellä Särestön vierailullaan vuonna 1995. Debyyttiä seuraavina vuosina hän konsertoi useasti Särestöniemessä. Häntä inspiroivat Särestöniemessä kohdanneet taianomainen Lapin rauha sekä Reidar Särestöniemen värikylläisyyttä ja monenlaisia merkityksiä uhkuneet suuret maalaukset. Hieman Särestöniemen teoksiinsa värittämän maailman lailla konsertin teokset todistavat säveltäjiensä taianomaisista sointivisioista ja rohkeudesta luoda omalla tavallaan soivaa taidetta.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Lapin musiikki- ja tanssiopiston kanssa.

Liput alk. 11 € / 22,50 € / 28 €

Lippuja voi ostaa kaikista Ticketmasterin myyntipisteistä, verkkokaupasta sekä Korundin lipunmyynnistä. Liput ovat ostettavissa kaikista näistä kanavista konsertin alkuun saakka.

 

TÄHTIKONSERTTI
Su 29.1.2023 klo 19 Marian kappeli, Levi
Ma 30.1.2023 klo 19 Kuusamotalo, Kuusamo
Viktoria Mullova, viulu
Matthew Barley, sello

Kansainvälinen huippuviulisti Viktoria Mullova saapuu tammikuussa Särestön Kamarikonserttien vieraaksi puolisonsa, sellisti Matthew Barleyn kanssa, jota on kuvailtu ”maailman seikkailunhaluisimmaksi sellistiksi”. Mullova on vuosien varrella esiintynyt säännöllisesti Särestön Kamarikonserttien konserteissa, nyt kymmenettä kertaa. Tähtikonsertti tarjoilee mestariteoksia sooloviululle ja soolosellolle, lisäksi taiteilijat esiintyvät yhdessä viulu-sello -duona. Konsertin säveltäjäniminä on mm. J.S. Bach, B. Bartók ja K. Penderecki.

Liput Leville: 35 € / 25 € alle 15-vuotiaat lapset

Liput ennakkoon Marian kappeliin Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116). Ovelta tuntia ennen konserttia.

Liput Kuusamoon alk: 22,50 € / 28 €

Lippuja Kuusamon konserttiin voi ostaa kaikista Ticketmasterin myyntipisteistä ja verkkokaupasta. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Kuusamon musiikkiopiston ja kulttuuritoimen kanssa.

Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!